Water-award uitgereikt aan Adek-studente

Eerste ‘ E.T. Tsai Meu Chong wateraward ‘uitgereikt aan Adek studenteDe Stichting Waterforum Suriname heeft in samenwerking met de Faculteit der Technologische Wetenschappen van de Anton de Kom Universiteit van Suriname, voor de allereerste keer in Suriname een water award uitgereikt. De winnaar van de award is Santhoesha Mahabier, met haar afstudeerverslag getiteld ‘Initiative to establish standards for physical and chemical water quality parameters of manmade waterbodies in Suriname’. Er waren voor deze award slechts twee studenten genomineerd. De winnares ontving van de sponsor van de award, Fatum, een check van SRD 3000.
Manodj Hindori van het Waterforum gaf aan dat de organisatie door het toekennen van deze waardering aan de studenten de jonge wetenschappers een stimulans wenst te geven. Het uiteindelijke doel is om jongeren zover te krijgen om te excelleren, zodat ze de betere managers van morgen zullen worden op het gebied van duurzaam waterbeheer. De award is vernoemd naar de hydroloog Erwin Tsai Meu Chong, die door het forum gezien wordt als de goeroe op het gebied van water in Suriname, de nestor op het gebied van waterbeheer. De award zal jaarlijks op 12 december worden toegekend. De criteria waarop de afstudeerverslagen van de studenten beoordeeld worden, zijn een cijfer van 8 of hoger voor het verslag, het onderzoek moet betrekking hebben op Suriname en een maatschappelijk belang dienen en moet een van de thema’s van geïntegreerd waterbeheer behandelen. Aan deze criteria moet voor 1 oktober van het betreffend jaar voldaan zijn. De Stichting Waterforum Suriname werd 2 jaren terug opgericht. De belangrijkste doelen van het forum zijn onder meer het bieden van een overlegstructuur voor de gehele watersector in Suriname, het bewerkstelligen van een duurzame, integrale aanpak van de watercyclus en het waterbeheer en het aangaan van partnerschappen voor uitwisseling van relevante technische informatie.

error: Kopiëren mag niet!