Echtpaar Nabibaks viert gouden huwelijk

Dc Mike Nerkust feliciteert het echtpaar Nabibaks met hun gouden huwelijk (foto: Kevin Ngadimin)
Dc Mike Nerkust feliciteert het echtpaar Nabibaks met hun gouden huwelijk (foto: Kevin Ngadimin)
Mohamed Istakar Nabibaks en Yvonne Nabibaks-Bunsee hebben gisteren hun 50ste huwelijksjubileum herdacht. Voor het echtpaar was het een heel bijzonder moment. Ze waren omringd door familie en vrienden, die dit heugelijk feit met hun meevierden. Zij kregen ook hoog bezoek van de districtscommissaris van Paramaribo Zuid-West, Mike Nerkust. De dc heeft zoals gebruikelijk, namens de president van ons land, een enveloppe met daarin een cheque overhandigd aan het echtpaar en hij heeft hen daarbij nog 50 gezegende jaren van geluk en een goede gezondheid toegewenst.
Het echtpaar heeft 4 kinderen, 3 zonen en 1dochter, waarvan 2 zonen helaas reeds overleden zijn. Verder zijn er ook 8 kleinkinderen, waarvan 4 woonachtig zijn in Suriname en de ander 4 in Nederland. Volgens een korte levensbeschrijving werd het huwelijk van Mohamed Nabibaks en Yvonne Bunsee door hun ouders geregeld. De vader van Yvonne vond Mohamed, meer bekend als Harold, een hele beschaafde jongeman en vroeg hem als hij met zijn dochter in het huwelijksbootje wou stappen. Hij accepteerde het aanbod en zij gaven elkaar op 12 december 1964 het jawoord. Harold is op heel jonge leeftijd begonnen met het doppen van zijn eigen boontjes, een heel hard werkende jongeman die als allrounder zijn broers hielp in het heden ten dage bekend bedrijf Garage de Paarl. Hij kocht na enige tijd zijn eigen truck en maakte daarvan een kraanwagen, waarmee hij velen geholpen heeft en thans nog een goed draaiend bedrijf heeft, onder de naam De Paarl Towing Service.
Volgens het echtpaar is het ‘Allah’ (God) die hun al die jaren de nodige kracht en wijsheid heeft gegeven elkaar te verdragen en elkaar lief te hebben.

error: Kopiëren mag niet!