Onder invloed verkerende BAVP’er belandt met pro-wagen in goot

Dronken buitengewoon agent van politie belandt met pro in de goot.2
Dronken buitengewoon agent van politie belandt met pro in de goot.1Een 20-jarige buitengewoon agent van politie (BAVP) is in de nacht van donderdag op vrijdag met een politiewagen van Zanderij om tot nog toe onbekende reden van de weg geraakt. Hij reed eerst een awarapalm omver en belandde met de wagen in de goot en kwam daar tot stilstand. Dit verkeersongeval deed zich voor omstreeks 01.00 uur aan de Kennedyweg ter hoogte van Hannover in het district Para. De BAVP’er was alleen in de dienstauto. Hij reed van Zanderij richting Rijsdijk om enkele militairen op te halen voor de surveillance. Het betrokken voertuig is zwaar beschadigd en de bestuurder is met de schrik ervan af gekomen.
De verkeersunit van Wanica heeft deze zaak in onderzoek. Zij hebben een blaastest van de bestuurder afgenomen. Uit het onderzoek blijkt dat de politieman die achter het stuur zat naar alle waarschijnlijkheid onder invloed van alcohol verkeerde. Het rijbewijs van de BAVP’er is hangende het verdere onderzoek ingevorderd. De betrokken BAVP’er zal hiervoor zeker tuchtrechtelijk worden gestraft. De vraag rijst wie de schade van de auto gaat vergoeden, want de politiewagen is ‘total loss’ verklaard.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!