Luxebrood Fernandes duurder

Kurt van Essen, directeur Fernandes Bakkerij
Kurt van Essen, directeur Fernandes Bakkerij
“Er is helemaal geen reden tot paniek”, zegt de directeur van Fernandes Bakkerij, Kurt van Essen, als reactie op de verhoging van de prijs van het luxebrood van het bedrijf. Zo is de prijs van een casino van SRD 5,25 gestegen naar SRD 5,75. “Er hebben zich enkele aanpassingen plaatsgevonden. De aanpassingen betreffen meer de luxebroden, waar de prijs met ongeveer 30 cent verhoogd is’, zegt Van Essen.
Albert Alleyne, voorzitter van de Consumentenkring Suriname, ziet geen reden waarom de prijs van brood moet stijgen. “Ik zou juist denken dat met het 30% dalen van de benzineprijzen, er ook een daling zou moeten zijn in de productiekosten. Dus zouden we juist een daling moeten zien in de broodprijs”, aldus Alleyne. Wat de luxebroden betreft, stelt Alleyne dat indien er extra additieven worden toegevoegd die aan het brood meerwaarde geven, een aanpassing als zodanig van 30 cent niet bezwaarlijk moet zijn.
De prijs van luxebroden is niet gebonden aan een maximum. De overheid bepaalt alleen de prijs van onverpakte puntbroden, de zogenaamde Chinese puntjes.

error: Kopiëren mag niet!