Kerstmarkt op Boxel

Op zaterdag 13 december 2014 wordt er op Boxel een kerstmarkt gehouden. Op deze markt worden er allerlei goederen, zoals kleding, schoeisel, bijouterieën en tassen uit Nederland, aan de man gebracht. Er zullen ook lekker eten en drank verkocht worden. Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Laat een container varen uit Nederland. Mevrouw Biervliet–Roye, coördinator van dit evenement die samenwerkt met deze stichting, geeft aan dat deze stichting een onderwijsorganisatie is die zich inzet om minderbedeelde groepen hulp te bieden door hen bijvoorbeeld ontwikkelingsmateriaal te sturen. De stichting is opgericht in de periode eind jaren ’80 en doet al 25 jaar goed werk. Bij de Stichting Laat een container varen kun je ook middels het schrijven van een brief, die meestal gehonoreerd wordt, zelf spullen uit Nederland bestellen.
De kerstmarkt is een attractiemarkt, waarbij er verschillende activiteiten gehouden worden. Behalve dat je veel kan kopen, worden er ook schenkingen gedaan aan kinderen met een beperking, een moskee, een kerk, een bejaardentehuis en aan mensen die zich verdienstelijk gemaakt hebben naar de stichting toe. Er zal een workshop worden gehouden door de voormalige studenten van Marlon Stuart. Zij organiseren een break dance toernooi, waarbij er prijzen worden uitgedeeld, waaronder 3 bekers voor de winnaars. Op de markt kan je je ook aanmelden en laten inschrijven als vriend van de stichting bij Biervliet.
Biervliet die heel veel tijd en moeite gestopt heeft in deze stichting en al het werk dat zij verrichten, wil middels deze weg vrienden van de stichting, familie uit Suriname en Nederland, buurt Nieuw Slooten en gezinnen de groeten doen en bedanken voor alle steun en hulp. Biervliet wenst een ieder alvast prettige feestdagen en een Gelukkig Nieuwjaar toe.

error: Kopiëren mag niet!