Abop komt met programma huizenbouw

‘Abop zal huizen bouwen voor kansarmen en studenten die uit het binnenland komen om te studeren.’ Dit zegt Tjap Antjes, prominent lid van de Abop, in gesprek met Dagblad Suriname. Tjap geeft aan dat de huizen in het noorden van Suriname zullen worden gebouwd. Abop heeft voorlopig de bouw van 250 woningen in de planning. Tjap geeft aan dat de eerste huizen ergens in mei zullen worden opgeleverd. Hij meent dat de huidige regering geen sociale woningen heeft gebouwd. Volgens hem zijn de woningen die gebouwd zijn door deze regering welzijnswoningen die niet voor de kansarmen zijn bestemd. De kansarmen kunnen zich de huizen niet permitteren
Brunswijk beloofde op een laatstgehouden wijkvergadering te Beekhuizen dat tijdens zijn presidentschap er geen welvaartswoningen, maar sociale woningen zullen worden gebouwd. Volgens hem is het systeem welke de regering nu hanteert niet voor de kansarmen en kan het niet leiden tot bestrijding van armoede. ‘Oe no seri oso, wo praati oso gratis’, was de belofte van de voorzitter. De 250 huizen zullen door Abop voorlopig voor SRD 200 tot 350 per maand ter beschikking worden gesteld.

error: Kopiëren mag niet!