Communicatie jong en oud bij verwezenlijking van duurzame ontwikkeling

Communicatie jong en oud bij verwezenlijking van duurzame ontwikkelingOp 10 december 2014 is er een workshop gehouden ter herdenking van de Dag der Mensenrechten. Deze workshop werd georganiseerd door Stichting UNA Suriname en Bigisma Platform. Het thema van deze workshop was de om communicatie tussen jongeren en ouderen te stimuleren om duurzame ontwikkeling te verwezenlijken en te bevorderen. Deze workshop werd gehouden in het Vrouwencentrum. De avond werd aan elkaar gepraat door Clyde Ford en Kajal Tahdil.
Het welkomstwoord werd gevoerd door de voorzitter van UNA Suriname en het Bigisma Platform, mw. Irma Loemban Tobing – Klein. Zij gaf het belang van goede communicatie tussen jong en oud aan. Daarvoor moet er gebruik gemaakt worden van de 5 principes van de beginselen van het UN Internationaal Jaar van Oudere Personen. Deze principes zijn participatie, zelfontplooiing, onafhankelijkheid, zorg en waardigheid. Mw. Loeban Tobing- Klein eindigde haar betoog door op te merken dat ‘je kan niet helpen oud te worden, maar je hoeft niet oud te worden’.
De avond werd vervolgd door een korte openingsspeech van de Deputy Resident Representive van UNDP Suriname, dhr. Alexis Armstrong. Voordat de inleiders hun betoog konden doen, werd aan een ieder gevraagd op te staan om getuige te zijn bij het symbolisch herdenken van de Dag der Mensenrechten middels het planten van een awarra-palm op het terrein van het Vrouwencentrum.
De inleiders, Tony Chang en Pamala Karg, spraken respectievelijk over hoe ouderen en jongeren in de maatschappij gezien worden. Hoe komt het dat de communicatie tussen jong en oud moeilijk verloopt. Volgens de inleiders ligt dit aan de veranderde tijd en de verschillende generaties die daaruit voortvloeien.
Aan het eind van de avond volgde een discussiepanel. Deze groep moest de discussie leiden over jong en oud en de verschillen en de aanpak om de communicatie tussen deze groep te verbeteren. Vanuit de toehoorder was er toch genoeg interesse in het onderwerp, waardoor deze discussie vlot verliep.

error: Kopiëren mag niet!