Psychologisch rapport stekende verdachte zoek

Openbare aanklager Roline Gravenbeek gaf gisteren aan kantonrechter Robert Praag te kennen dat zij van de directeur van het Psychiatrisch Centrum Suriname heeft begrepen dat het psychologisch rapport van de verdachte Roche L. zoek is geraakt. Volgens Gravenbeek heeft de PCS-directeur haar beloofd dat dit binnen de kortste tijd in orde zal worden gemaakt, waardoor de rechter hierover zal kunnen beschikken. In deze zaak staat de verdachte terecht voor het neersteken van een aantal slachtoffers. Volgens de getuigen werden zij allen in verschillende lijnbussen door de verdachte aangevallen. In alle gevallen hanteerde Roche dezelfde werkwijze. Hij stapte de bus in en ging achter zijn slachtoffer zitten. Daarna stond hij op om de buschauffeur te betalen, keerde zich ineens om en stak de slachtoffers met een lang mes. In al de gevallen heeft de verdachte gepoogd om in de borst of halsstreek te steken. Doordat de slachtoffers op tijd konden uitwijken, heeft hij hun op andere lichaamsdelen geraakt. Daarna rende hij weg. In één der gevallen heeft hij zelfs twee slachtoffers in één bus aangevallen. De getuigen weigerden om in de aanwezigheid van Roche te getuigen. De magistraat liet de getuigen in de rechtszaal zitten. Daarna mocht de verdachte in de rechtszaal worden toegelaten. Nadat de getuigen hem hadden gezien, mocht hij weer naar de cel. De verdachte is door al de slachtoffers in de rechtszaal positief herkend. De rechter heeft besloten om deze zaak op 14 januari verder te behandelen. Vooralsnog blijft de verdachte opgesloten.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: