Milde straffen voor bromfietsdieven

Kantonrechter Robert Praag heeft de verdachten Sergio Bron en Mitchel Denswil gecombineerde straffen opgelegd. Bron kreeg een celstraf van 12 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk. Hij heeft de Wet verdovende middelen overtreden en zich ook nog schuldig gemaakt aan gekwalificeerde diefstal. Zijn comparant Denswil kreeg een veel lichtere straf van 5 maanden, waarvan drie voorwaardelijk voor zijn aandeel in een bromfietsdiefstal. Volgens de magistraat heeft hij bij het opleggen van de strafmaat degelijk rekening gehouden met de huiselijke omstandigheden waaronder de verdachten zijn opgegroeid. Echter neemt dit niet weg dat beide verdachten strafbaar bezig waren, waardoor een correctie nodig was. ‘De verdachten hebben een bepaalde verantwoordelijkheid in de samenleving’, benadrukte de rechter. Bij de aanhouding zijn alle gestolen spullen terug gevonden. Het gestolen motorrijtuig moet terug worden gegeven aan de benadeelde. Volgens Praag heeft het rapport van de Forensisch Maatschappelijk Zorg (FMZ) een belangrijke rol gespeeld bij dit vonnis. Beide verdachten zijn in een eerder stadium in vrijheid gesteld en hebben hun straf eerder al uitgezeten. Zij blijven dus op vrije voeten.
FR

error: Kopiëren mag niet!