Oprichter Godo geëerd met bronzen borstbeeld

Front 1De oprichter van de Spaar- en Coöperatieve Bank Godo, Carlho Wijdh, is woensdag geëerd met een bronzen borstbeeld op het terrein van de financiële instelling aan de Keizerstraat. Wijdh heeft Godo op 10 december 1971 opgericht. Hij begon met 43 leden in een besloten coöperatie, onder medewerkers van Assuria, waar hij toen werkzaam was. Om de groei te bewerkstelligen, liet hij de statuten wijzigen en werd de besloten coöperatie gewijzigd naar een open coöperatie, waar een ieder lid van mocht worden. Er werd een klein bouwvallig pand gekocht aan de keizerstraat 39 en van daaruit begon de groei. Wijdh heeft met zijn doorzettingsvermogen, inzet en loyaliteit aan de leden zich met hart en ziel gegeven voor de organisatie. Wijdh is de ‘goeroe’ van Godo, en ter ere van hem is op de 43e jaardag van Godo het bronzen beeld van hem onthuld. Het kunstwerk zal komen te staan voor het gebouw van Godo en is gemaakt door kunstenaar Erwin de Vries.
Tijdens de laatstgehouden algemene ledenvergadering op 29 juni 2014 werd een voorstel gedaan door de ‘Commissie Vrienden van Carlho Wijdh’ om een bronzen kopstuk van de oprichter, Carlho Wijdh, te laten vervaardigen. Deze commissie bestaat uit de leden Hans Breeveld, Jan Haakmat en Harry Mungra. Godo heeft ter ere van Wijdh dit voorstel overgenomen en ten uitvoer gebracht.
Wijdh is de leden, het bestuur, de raad van toezicht en directie van Godo erg dankbaar voor deze eer. Volgens hem zijn de leden van Godo altijd op de eerste plaats. Zonder de leden was het onmogelijk om zover te komen, zegt Wijdh. Edwin Watson, voorzitter van het bestuur, geeft aan dat het belangrijk is om Wijdh deze eer te geven. Hij leeft nog en maakt het zelf ook mee. We weten niet hoe lang hij nog in ons midden zal zijn. We hebben mandaat van alle leden gehad om dit uit te voeren, aldus Wijdh.
Arti Lachman

error: Kopiëren mag niet!