Bushouders ontvangen slechts helft verschuldigde gelden van Sociale Zaken

Voortrekker van de actiegroep PLO, Rawien Bajnath, doet zijn beklag omtrent niet ontvangen gelden van de overheid voor gereden ritten tijdens de onlangs gehouden Bigi Sma Dey’s van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. ‘Ik heb 130 bussen ingezet en heb hiervoor slechts de helft van het verschuldigd bedrag ontvangen. Aan mij werd medegedeeld dat er geen geld meer is om de rest te betalen. Zo ook zijn de gelden voor vervoer van leerkrachten en leerlingen van de naschoolse opvang sinds april niet betaald’, geeft Bajnath aan.
Eerder gaf een PLO-lid uit Wanica aan Dagblad Suriname te kennen dat de subsidies aan de PLO vanuit de overheid reeds 5 maanden niet uitbetaald zijn. Bajnath onderschrijft dit, maar geeft aan dat hij begrijpt wat de omstandigheden zijn die voor dit oponthoud zorgen. Hij blijft rustig afwachten. Ook gaf hij aan regelmatig in contact te zijn en op de hoogte te worden gehouden van zaken door de voorzitter van de PLO, John Mahadewsing. Voor zover hij weet, is de subsidie in behandeling, maar nog niet goedgekeurd door de Raad van Ministers, zegt de PLO-man. Het een en ander zou wat langer duren, omdat het ministerie van TCT bezig is nieuwe trajecten uit te zetten, meent Bajnath.

error: Kopiëren mag niet!