Bestuursdienst sluit negen handelszaken in Blauwgrond

Handelszaken waar de hygiëne te wensen overlaat en de naleving van vergunningsvoorwaarden niet correct is, worden gesloten door districtscommissaris Jerry Miranda van Noord-Oost. Afgelopen weekend heeft een team ambtenaren van de Bestuursdienst en de afdeling Milieu en Gezondheidsdienst (MGD) controle uitgevoerd in verschillende handelszaken in het ressort Blauwgrond. In totaal werden negen handelszaken aangemaand om hun deuren per direct te sluiten.
Houders van vijf restaurants, een supermarkt, twee kledingzaken en een goudopkoopbedrijf werden aangemaand om hun bedrijfsvoering te stoppen en zich gisteren aan te melden op het commissariaat. Bij een deel is een slechte hygiënische situatie geconstateerd en enkelen hadden vervallen vergunningen. Er is gistermorgen overeengekomen dat deze houders een week de tijd hebben om de geconstateerde oneffenheden in orde te maken.
De bestuursdienst en MGD zien erop toe dat er in de directe omgeving van de handelszaak één of meerdere vuilnistonnen aanwezig zijn. Het erf en riool in de omgeving van het gebouw moeten steeds schoon worden gehouden. Er mogen geen autowrakken, grofvuil of wied zijn waar het bedrijf wordt uitgeoefend. Alle ressorten zullen op reguliere basis aan deze controle onderhevig zijn. Winkeliers die niet in het bezit zijn van een geldige vergunning dienen die aan te vragen bij de desbetreffende instantie, alvorens zij hun zaak openstellen voor publiek.

error: Kopiëren mag niet!