Stichting Vrienden van Commewijne komt leerlingen LBGO tegemoet

Sheilendra Girjasing in gesprek met leerlingen van de LBGO school in Nieuw-Amsterdam Commewijne
Sheilendra Girjasing in gesprek met leerlingen van de LBGO school in Nieuw-Amsterdam Commewijne
De stichting Vrienden van Commewijne heeft besloten om drie maanden lang het busgeld van de 15 leerlingen van de LBGO in Nieuw-Amsterdam te betalen. Deze pupillen moeten voor computerlessen naar Meerzorg en hebben geen geld voor vervoer.
De stichting kwam de scholieren tegemoet nadat Sheilendra Girjasing, voorzitter van Vrienden van Commewijne, op verzoek van de schoolleiding een motivatiegesprek hield op de school. Middels praktijkvoorbeelden vertelde hij aan de leerlingen hoe belangrijk het is om te studeren. “Hoe meer jongeren gestimuleerd worden om te studeren, hoe beter het is voor de ontwikkeling van het land en het wegwerken van armoede”, verteld hij in een reactie.
Girjasing zegt dat de schoolkinderen tijdens de gesprekken vertelden hoe zwaar het voor hen is steeds af te reizen naar Meerzorg. Er zijn wel computers op de school die door first lady Ingrid Bouterse Waldring gedoneerd. Echter kunnen de leerlingen geen gebruik maken van deze computers, omdat ze geïnstalleerd zijn op software van 2010, terwijl de leerlingen onderwezen worden in software van 2003. Het kabinet van de president heeft verboden de computers aan te passen.
“Wij van de stichting hebben toen op dit probleem ingespeeld en zullen daarom gedurende drie maanden ervoor zorgen dat de kinderen ongestoord hun lessen kunnen volgen”. In de tussentijd moet het kabinet dan zelf aanpassingen gaan plegen aan de computers, aldus de voorzitter van de stichting Vrienden van Commewijne.

error: Kopiëren mag niet!