Bond bij Sozavo geschort acties na bemiddeling minister Amafo

De actie van de Bond van Ambtenaren bij het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (B.A.S.Z) is na bemiddeling van minister Alice Amafo per onmiddelijk opgeschort. Dit volgt na een constructieve werkbespreking tussen de bond en de minister donderdagmiddag. De bond werd ondermeer vertegenwoordigd door B.A.S.V voorzitter Lesley Cronie en de secretaris General Henk Inkt. “Onbekend maakt onbemind” zei de minister, die erkende dat de communicatie met de bond niet optimaal was. Het blijkt dat de meeste pijnpunten van de bond reeds in uitvoering zijn of in de pijplijn zitten. De grieven van de bond worden continue gemonitord door het ministerie echter werd niet genoegzaam door gecommuniceerd met de Bond waardoor zaken onjuist zijn overgekomen.
De Bond was vanaf gisteren in beraad. Dit protest hield in dat de ambtenaren bij de dienst Algemeen Maatschappelijke Zorg vandaag en morgen in sitdown-actie zouden zijn en de werkplek om 11.00 uur verlaten. De bond eiste overleg met de leiding van het ministerie om te praten over enkele pijnpunten. Tijdens de werkbespreking is naar voren gekomen dat de interne opleidingen zoals de bond dat verwacht binnenkort zullen aanvangen. Enkele van de opleidingen waarmee het ministerie zal aanvangen zijn; de opleiding tot Maatschappelijk Werker, Computer Trainingen, Kader training en Project Formulering en Crèche Training. Met betrekking tot de benoemingen is er een overzicht gestuurd naar het ministerie van Binnenlandse Zaken. Zij die voldoen aan de functies zullen voorgedragen worden voor benoeming. Voorts is er een rechtszaak gaande van de losse krachten. Deze zaak dient weer in februari en het proces is ingezet om deze arbeiders in dienst te nemen. Ook zal verhoging van de toelagen plaats vinden en de overwerkvergoeding is afgehandeld en opgestuurd voor betaling. Alles rond gratificatie en huldigingen liggen klaar, alleen is het wachten op de middelen. Ook voor de verbetering van de fysieke werkomstandigheden zowel bij het hoofdkantoor als bij verschillende DA kantoren in de districten zijn er vorderingen geboekt. Panden zijn gehuurd enof gekocht en gerenoveerd. Er zullen ook prefab verplaatsbare kantoren worden ingezet voor de distrciten.

error: Kopiëren mag niet!