Wijkkantoren Sozavo gaan prikacties houden

Henk Inkt
Henk Inkt
Alle 65 wijkkantoren van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) gaan op donderdag 4 en vrijdag 5 december een ‘sit down’ prikactie houden. De ambtenaren stoppen om 11.00 uur met de werkzaamheden. Dit werd gisteren besloten op een spoedvergadering welke werd gehouden door de Bond Ambtenaren van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (BASZ). De secretaris-generaal van de bond, Henk Inkt, gaf aan dat de spoedvergadering is gehouden met de leden naar aanleiding van een schrijven dat op 30 oktober was gericht aan de minister van Sociale zaken en Volkshuisvesting, Alice Amafo. De bond hekelt het feit dat de minister tot heden niet adequaat op dit schrijven heeft gereageerd. ‘De minister etaleert een nalatige en een onverschillige houding en wij willen de minister ertoe bewegen respect te tonen voor de bond en naar haar leden’, aldus Inkt.

De maat is nu vol

Volgens Inkt is er een aantal punten waaraan gewerkt moet worden. Die punten zijn opgesomd in een schrijven. Het gaat onder andere om benoemingen en bevorderingen van personeelsleden, het mutatiebeleid, de uitbetalingen van bewakers voor werkzaamheden op zon- en feestdagen en interne opleidingen die niet worden aangeboden voor het personeel. Volgens Inkt is het Fiso-vraagstuk ook een groot probleem, omdat men tot nu toe niet kan aangeven hoe mensen bevorderd moeten worden. Inkt gaf aan dat de maat nu vol is en de zaken op tafel moeten worden gelegd. ‘De prikacties beginnen morgen, we willen de minister wakker schudden, want zo hoort het niet. De bond wil voor volgende week vrijdag ontvangen worden. Alles wat wij nu zullen bespreken, moet vastgelegd worden want we zijn moe om voor de gek gehouden te worden’, aldus Inkt.

error: Kopiëren mag niet!