Rachied Doekhie:‘Een crimineel is iemand die zijn vrouw verkoopt aan een drugsdealer’

Rachied DoekhieRachied Doekhie, hoofdbestuurslid van de NDP tevens assembleelid, kan het zich niet indenken dat de VHP-leider het zo gemakkelijk in zijn mond neemt om hem voor crimineel uit te maken. ‘Iemand anders voor crimineel uitmaken, is gemakkelijk. Maar een crimineel is iemand die zijn vrouw en kind heeft mishandeld, zijn eigen vrouw verkoopt aan een drugsdealer om weelde en geld, een jongeman op een afstand van 10 meters door zijn hoofd doodschiet in bijzijn van zijn moeder, zijn geloof inruilt voor macht en op een zondagochtend tegen 6 uur van de boot springt op de Surinamerivier vanwege criminele handelingen.’
Volgens de NDP-parlementariër moet niet uit het oog verloren worden dat er een fonds in Amerika wordt opgericht op naam van een persoon die de middelen vervolgens ten eigen bate gebruikt. ‘Onder het mom van een fonds wordt het geld teruggebracht in Suriname. Zelfs de voormalige voorzitter van de VHP weet waarmee hij te maken heeft, daarom wordt er geen cent van Stichting de Olifant aan hem gegeven.’ Volgens Doekhie zouden zelfs VHP’ers er niet voor schromen om aan te geven dat zij hun voorzitter niet vertrouwen. ‘Een crimineel is iemand die een zwarte Toyota Landcruiser krijgt als beloning voor hetgeen hij gedaan heeft voor de onderwereld.’
Doekhie stelt dat personen die op 12 augustus 2010 een pak slaag van jewelste hebben gekregen van het volk, er goed aan doen door de eer aan zichzelf te houden. De NDP’er vindt het ook niet gepast dat in het prille begin de president wel goed wordt bevonden om zaken ten eigen voordeel te regelen, maar dat er daarna tegen de president geschopt wordt. ‘Zulke mensen zijn criminelen, je mishandelt je eigen vrouw en kind en nu ga je huis aan huis vrouwen en kinderen uitleggen op welke manier je ze gaat beschermen.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!