Kinderen met een beperking krijgen educatieve dagtrip

1 Kinderen met een beperking krijgen educatieve trip.1Ruim 80 kinderen en begeleiders van de Emmaschool, de Kennedyschool, de Aliveschool en de O.S. Flora 1 hebben gisteren een gezellige, educatieve dagtrip naar de Paramaribo Zoo gemaakt. Zij brachten kort na aankomst een bezoek aan de verschillende dieren, waaronder de Kwatta-aap, de Gonini en de razend populaire reuzenotter. Daarna maakten de kinderen ook kennis met de wereld van dolfijnen.
Drie december staat in het teken van mensen met een beperking. Dit jaar is het thema ‘Integratie zonder discriminatie’. Het is mede vanwege deze reden dat het GEF/Small Grants Program, Stichting Care4U Foundation, Green Heritage Fund Suriname, Unicef, de Paramaribo Zoo, Assuria en De Surinaamsche Bank de handen in elkaar hebben geslagen om deze activiteit te organiseren voor kinderen met een beperking. De Emmaschool is een school voor moeilijk lerende kinderen en de Kennedyschool is een school voor kinderen met een gehoorbeperking. De Aliveschool is een school waarop kinderen met en zonder een beperking zitten, terwijl de O.S. Flora 1 een school is voor leerlingen zonder beperking. Om begrip te kweken voor mensen met een beperking en een bijdrage te leveren aan de integratie van deze bijzondere mensen in de gehele Surinaamse samenleving, is ervoor gekozen om leerlingen van de O.S. Flora 1 ook te betrekken bij de activiteiten. ‘Het was prachtig om te zien hoe de kinderen elkaar begrepen, ondanks het feit dat ze zich op verschillende manieren uitten en op verschillende manieren communiceerden’, geeft juf Angee van deze school haar ervaring van deze dag weer.
De kinderen en hun begeleiders werden ’s morgens van school opgehaald en kwamen omstreeks 8.00 uur in de dierentuin aan. Nadat zij van een broodje en/of fruit hadden gesmuld, begon de rondleiding naar de verschillende dieren en hebben de kinderen op een interactieve manier nader kennis gemaakt met de dieren. Na de rondleiding stonden vrijwilligers van de betrokken organisaties opnieuw klaar om de kinderen te voorzien van een hapje en drankje. Met als thema ‘Een dolfijne dag!’ konden de kinderen meedoen aan vier actieve spelletjes, waarbij ze groepswijs het leven van deze waterdieren in de zee leerden kennen, maar ook de gevaren die zij dagelijks tegenkomen, variërend van watervervuiling, visnetten en bootverkeer tot seismisch onderzoek naar aardolie. Omstreeks 12.00 uur werden de kinderen en hun begeleiders door de bussen opgehaald om weer naar hun school vervoerd te worden. Gelet op het enthousiasme van alle deelnemers hebben de organisatoren nu al de wens uitgesproken deze activiteit een jaarlijks terugkerend karakter te geven.

error: Kopiëren mag niet!