Criminelen gaan ervandoor met goudopbrengst

Twee criminelen in een witte Toyota Mark II hebben donderdagavond een gewapende overval gepleegd aan de Gongrijpstraat. R.A. alias Bolle, een buurman van de benadeelde, vertelde aan Dagblad Suriname dat hij op het moment van de overval thuis was. Hij zag een wagen met een hoge snelheid wegrijden. Wat hij van de benadeelde Braziliaan heeft vernomen, is dat twee mannen, van wie een gewapend met een jachtgeweer met ingekorte loop, voor de woning is gestopt. Zij hebben zijn vrouw, zijn kind en drie collega’s aangemaand om plat te gaan liggen. De mannen vroegen gelijk naar de contactsleutel van de auto. Dit was wel heel opvallend voor de slachtoffers. Uit het relaas van de benadeelde blijkt dat hij kort voor het geval van het binnenland was teruggekeerd. Hij had alles nog in de wagen laten staan. De buit betreft bijkans 300 gram ruw goud, welke in een tas was verborgen. De rovers zijn ervandoor gegaan met de tas waarin het goud was bewaard. Het vermoeden bestaat dat de criminelen informatie hadden over de buit. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de Recherchedienst.

Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!