NO KWIK-campagne

Dat is dé boodschap van de NO KWIK-campagne die op 2 december wordt gelanceerd. NO KWIK creëert op een interactieve manier onder kinderen, jongeren en ouderen bewustwording over de gevaren van kwikvervuiling. ‘Maar we bespreken ook de mogelijkheden voor oplossingen. Dat doen wij niet op een traditionele manier. NO KWIK is namelijk een campagne voor en door de bevolking. Wij stimuleren burgers om een actieve rol te vervullen in de campagne om de kwikproblematiek aan te kaarten. Niet alleen in Paramaribo, maar in al onze districten’, zegt de woordvoerder van de Back Lot.
NO KWIK is een productie van The Back Lot. De campagne wordt internationaal en lokaal gefinancierd door Suriname Conservation Foundation (SCF), World Wide Fund (WWF), Small Grants Programme (SGP) en Suriname Environmental and Mining Foundation (Semif). ‘Vanwege de gevaren die verbonden zijn aan het gebruik van kwik, willen wij een kwikveilig Suriname promoten. Uitbannen zou mooi zijn, maar is mogelijk niet haalbaar.’ De campagne wordt op 2 december gelanceerd in TBL Cinemas.

error: Kopiëren mag niet!