Santokhi: ‘Ramdjielal heeft geen case tegen de VHP’

VHPDe voorzitter van de VHP, Chandrikapersad Santokhi, geeft in gesprek met Dagblad Suriname vol overtuiging aan dat Anand Ramdjielal geen case heeft tegen de VHP. “De partij bestaat ook al 65 jaar en er zijn altijd beslissingen genomen conform het partijrecht en het verenigingsrecht, overeenkomstig onze statuten en wat dat betreft heeft hij geen case”, geeft Santokhi uitdrukkelijk te kennen aan de krant. De VHP is een democratische partij benadrukt de voorzitter. Hij is van mening dat als een persoon het niet eens is en de meerderheid zich wel kan terugvinden in de genomen besluiten, deze zich dan moet neerleggen bij het besluit. “De VHP heeft wet en recht altijd in haar vaandel en ik heb hem gezegd dat als hij het niet eens is, hij er een rechtszaak van mag maken”, geeft Santokhi verder aan. Op woensdag 26 november heeft het bestuur daadwerkelijk een deurwaardersexploot ontvangen. Het kort geding is op 27 november van start gegaan. Het hoofdbestuur is al bijeen geweest om te praten over de ontstane situatie en de partij zal in alle openheid informatie verstrekken. Anand Ramdjielal vecht in kort geding de besluiten en beslissingen van het VHP-hoofdbestuur aan die op 31 augustus tijdens het partijcongres zijn genomen.
Het kort geding is naar zeggen van Ramdjielal aangespannen, zodat de VHP alsnog in de gelegenheid wordt gesteld om overeenkomstig de regels te handelen. Concreet kan het besluit van het hoofdbestuur om een samenwerkingsovereenkomst met andere partijen aan te gaan, door de rechter worden vernietigd dan wel nietig worden verklaard. Momenteel typeert Ramdjielal de situatie als één van willekeur en eigenrichting. “Je gaat een besluit nemen en achteraf aan hogere statutaire organen goedkeuring vragen”, merkt Ramdjielal op. Hiermee doelt hij op de intentieverklaring die door de voorzitter van de VHP werd getekend met 6 andere partijen voor samenwerking op dr- en rr-niveau. Ramdjielal geeft aan dat dit kort geding niet is bedoeld om stemming te maken. “Het gaat bij mij niet om het scoren of aanhang te creëren. Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Hoe democratischer men is binnen de staatsordening, hoe democratischer men het staatsbestuur kan verwachten. Als ze correct handelen naar de statutaire regelingen, zal ik de laatste zijn die zal schreeuwen”, aldus Ramdjielal.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!