Dhiradj Soekhai : "Ook de VHP heeft fouten gemaakt!"

santokhi-Marienburg
“Ook de VHP heeft fouten gemaakt.” Volgens Dhiradj Soekhai moet dat erkend worden, want de bewoners van Commewijne moesten allang over schoon drinkwater beschikken. Echter geeft hij ook aan dat niet vergeten mag worden hoe moeilijk de VHP en haar partners het keer op keer hebben gehad met het opruimen van de troep die steeds is achtergelaten door de huidige machthebbers.

Als voorbeeld haalde hij de periodes 1980-1987 en 1996-2000 aan. Volgens hem is ons land keer op keer kapot gemaakt door de NDP en steeds weer opgebouwd door het Nieuw Front. “En je kan onmogelijk alles doen als je steeds wordt gekortwiekt.” Zo sprak Dhiradj Soekhai het goed opgekomen publiek toe tijdens de VHP ressortmeeting te Marienburg . Ondanks de aanhoudende regen oogstte de VHP goede opkomst.
Soekhai memoreerde dat ondanks de weinige middelen het Nieuw Front altijd heeft getoond hard te werken voor Suriname en vooral voor de jongeren . Hij noemde de middelbare school te Commewijne, de studielening, de rehabilitatie van Oost-Westverbinding alsook de dijk van Commewijne. Soekhai vroeg Santokhi ervoor zorg te dragen dat na mei 2015 Commewijne zo snel als mogelijk te voorzien van drinkwater. Ook noemde hij problemen als werkgelegenheid voor jongeren in Commewijne , het veiligheidsvraagstuk en het huisvestingsvraagstuk. Het kan niet zo zijn dat er in een Suriname met zoveel grond er nog steeds mensen zijn zonder een stukje grond. En wat we krijgen is een president die als eerste zijn maatjes als Gopi en Ramon regelt met tientallen duizenden hectaren grond. “Hoe serieus moet je deze president nu nemen”, vroeg Soekhai zich kritisch af.
Soekhai vroeg Santokhi verder om ervoor zorg te dragen dat al deze onrechtmatig verkregen gronden niet alleen worden ingetrokken, maar ook worden gegeven aan de mensen die het echt nodig hebben. “Ook als blijkt dat onze eigen mensen zich schuldig hebben gemaakt daaraan moeten ook zij worden aangepakt”, gaf hij verder aan.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!