Bond van Leraren zet protestactie voort

De leerkrachten, aangesloten bij de Bond van Leraren, zullen vanaf vandaag tot de eerste pauze (9.15 uur) les verzorgen. Dit heeft de bond gistermorgen tijdens een algemene ledenvergadering besloten. ‘We hebben nog steeds geen formele overeenkomst op tafel van de regering, dus zijn de leden van BvL de mening toegedaan dat de acties voortgezet moeten worden’, aldus bondsvoorzitter Wilgo Valies. Ongeveer 300 leraren hebben de vergadering bijgewoond, deelt Valies mee. Ook leraren uit Nickerie hebben via internet (skype) meegedaan aan deze staking, die van 10.00 uur tot 12.00 uur heeft geduurd. Dat de financiële herwaardering steeds uitblijft, zorgt voor veel frustratie en ontevredenheid onder de leraren.
Afgelopen week zaterdag is er met de raadadviseurs overleg geweest om te komen tot een financiële herwaardering. Echter heeft het gesprek geen resultaat opgeleverd. ‘Tot op heden is er geen concrete overeenkomst op tafel, dus is er in alv-verband een besluit genomen om in actie te blijven, totdat er een overeenkomst op tafel komt.’ Er is een voorstel op tafel voor de regering, maar de implementatie daarvan blijft uit, zegt Valies. De regering heeft aangegeven dat de leraren inderdaad een herwaardering verdienen. Echter neemt deze regering geen stappen om de leraren werkelijk die herwaardering te geven. ‘De daden blijven uit.’ Valies zegt dat de leraren al lang genoeg hebben gewacht, dus niet meer bereid zijn om onder deze omstandigheden te functioneren. Normaal werken de leraren tot 1.00 uur, maar door de stakingen zullen zij tot de eerste pauze les geven. De Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (Fols) is gisteren ook bijeengekomen om te praten over de herwaardering van haar leerkrachten. Wat het standpunt van Fols is, weet Valies niet. ‘We zijn al 2 jaar verder en nog steeds is er geen resultaat op tafel’, zegt Valies tegenover de media. De bond heeft de regering voldoende tijd gegeven om aan de herwaardering van de leraren te werken. ‘Wij willen dat er een resultaat op tafel komt en zolang dat uitblijft, zullen wij staken’, aldus bondsvoorzitter Valies.
Farzana Abdoel

error: Kopiëren mag niet!