Man ter zake drinkwatervergiftiging aangehouden

De politie van Marienburg heeft de verdachte S.R. dinsdag in de kraag gevat ter zake vergiftiging c.q. poging tot doodslag. Uit het onderzoek blijkt dat het drinkwater van het gezin R.M. op 13 juni werd vergiftigd. De ingeschakelde politie had BOG erbij betrokken om vast te stellen welke stof in het drinkwater was gemengd. Het resultaat van BOG liet lang op zich wachten, waardoor de verdachte maanden na het feit nog vrij rondliep. Uit het onderzoek van BOG blijkt dat het water inderdaad was vergiftigd, in dit geval met malathion. De politie heeft na het resultaat de verdachte opgespoord en dinsdag omstreeks 21.00 uur aangehouden.
S.R. ontkent het feit ten stelligste. Uit de verklaringen blijkt dat de verdachte een neef van de aangever is en dat zij al enige tijd overhoop liggen met elkaar. De wet zegt dat hij die zich schuldig maakt aan dit strafbaar feit, gestraft kan worden met een celstraf van ten hoogste 15 jaar. Indien het feit iemands dood ten gevolge heeft, wordt de schuldige gestraft met levenslange gevangenisstraf of een tijde¬lijke van ten hoogste 20 jaren. Hangende het verdere onderzoek blijft S.R. in politiearrest.
Ruim 3 jaar geleden, en wel op 28 september 2011, werd de politiecommissaris Hendrik Setrosentono, zijn vrouw en kinderen met vergiftingsverschijnselen opgenomen op de afdeling Intensieve Care van het Academisch Ziekenhuis. Uit onderzoek was gebleken dat hun drinkwater was vergiftigd, mogelijk met het levensgevaarlijke verdelgingsmiddel gramaxone. De politie had bij onderzoek een fles verdelgingsmiddel aangetroffen in de watertank van het gezin. Het vergif was naar alle waarschijnlijkheid in het drinkwater geschonken waarvan het gezin gebruik maakte. Inspecteur Humphrey Naarden van de PR-afdeling kon Dagblad Suriname op dat moment niet met zekerheid zeggen hoe deze zaak verder was afgelopen. Uit betrouwbare bron verneemt Dagblad Suriname evenwel dat deze zaak tot heden niet is opgelost.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!