Nog geen overeenstemming tussen BvL en regering

Tijdens een protestvergadering heeft de Bond van Leraren (BvL) de regering tot zaterdag de tijd gegeven om te komen met een oplossing voor zijn leden. De perschef van het kabinet van de president, Clifton Limburg, zegt in gesprek met Dagblad Suriname dat de raadadviseurs nog gesprekken voeren met de bond om uit de impasse te geraken. Als de partijen zo ver zijn, wordt de samenleving op de hoogte gesteld over de uitkomst van de onderhandelingen. De leden van BvL zijn zeer ontevreden en verhit over de houding van de regering naar hen toe, zegt bondvoorzitter Wilgo Valies. BvL wil financiële herwaardering voor de leerkrachten op middelbaar niveau. ‘Als er aanstaande zaterdag geen besluit komt, zullen wij volgende week woensdag het werk volledig neerleggen’, aldus Valies tijdens de protestvergadering die woensdag werd gehouden. Daarnaast vinden de leraren dat er meer respect naar hun getoond moet worden door de regering.
De leraren aangesloten bij de BvL zijn al ruim twee jaren bezig met het onderhandelen en het blijft maar bij beloftes, zucht Valies. ‘Je krijgt op een gegeven moment het idee dat we aan het lijntje worden gehouden.’ De leerkrachten hebben gezamenlijk het standpunt genomen dat er tot uiterlijk zaterdag een resultaat op tafel moet zijn. Zij zijn van mening dat zij meer moeten verdienen. Volgens de vakbondsvoorzitter is er tijdens de onderhandelingen met de presidentiële adviseurs een voorstel gedaan. ‘We hebben hierover gesproken en toen consensus bereikt hoe die herwaardering zou moeten plaatsvinden. Hierna heeft de bond al maanden geen reactie meer gekregen.’ Als er geen oplossing is, gaan de leerkrachten vanaf woensdag niet werken. ‘Dat betekent volledige werkneerlegging van de kant van de leraren’, meent Valies. Een reactie van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling over deze kwestie kon Dagblad Suriname helaas niet krijgen.
Farzana Abdoel

error: Kopiëren mag niet!