OM wil 8 jaar en SRD 50.000 boete voor grootschalige oplichting

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft gisteren een celstraf van 8 jaar, een geldboete van SRD 50.000 subsidiair 2 jaar hechtenis voorgesteld tegen de verdachte Dalbert H. De verdachte zou tezamen en in vereniging met Soenildath P, Ganesh N. en Maikel M. 23 personen hebben opgelicht. De benadeelden werden opgebeld met de valse mededeling dat zij te maken hadden met een vertegenwoordiger van de afdeling grondzaken van het ministerie van Ruimtelijke Ordening. De benadeelden werd medegedeeld dat hun grondpapieren in orde waren gemaakt, maar dat zij een bepaald bedrag voor additionele kosten moesten betalen. Het geld moest aan een taxichauffeur worden afgestaan die het op zijn beurt aan Ganesh afstond. Ganesh op zijn beurt stond het weer aan een andere taxichauffeur om het te vervoeren. Opmerkelijk was dat het brein achter deze criminele organisatie, Dalbert, alles vanuit het cellenhuis coördineerde. Dalbert was op dat moment ingesloten voor andere strafbare feiten. Maikel en Soenildath, die penitentiaire ambtenaren waren, zorgden ervoor dat drugs en geld naar Dalbert konden worden vervoerd. Hiervoor namen zij steekpenningen aan.
In totaal hebben zij de mensen SRD 85.135 lichter gemaakt. In 3 gevallen is het bij een poging gebleven. Niamat vorderde tegen Ganesh een celstraf van 3 jaar en 6 maanden met een geldboete van SRD 10.000, subsidiair 6 maanden hechtenis. Soenildath en Maikel kregen elk een celstraf van 12 maanden, waarvan 5 voorwaardelijk gevorderd. Volgens de officier hebben de penitentiaire ambtenaren geen aandeel gehad bij de grootschalige oplichting. Zij hebben echter wel giften aangenomen, waardoor zij in strijd met de wet hebben gehandeld.
FR

error: Kopiëren mag niet!