Minister Algoe: “Ik heb het lidmaatschapformulier van PL getekend, maar ik ben geen lid”

amlgoeKort nadat president Bouterse heeft aangekondigd dat minister Soeresh Algoe de lijsttrekker van de NDP wordt in het district Wanica, was er hieromtrent heel wat deining ontstaan binnen de gelederen van de NDP in het district. Algoe hiermee geconfronteerd, geeft aan dat er nu een stukje rust heerst binnen de partij. Toen werd er zelfs gesteld dat met de komst van Algoe, VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi geen schijn van kans meer heeft. “Ik zie niemand als mijn concurrent. Maar men moet het volk niet voor de gek houden. Men moet het volk eerlijk aangeven wat men allemaal zal realiseren in het land”, reageerde Algoe op de stelling. Hij zegt dat op het moment dat politici huisbezoeken brengen aan het volk, er geen sprake meer is van democratie. Hij is van mening dat in de huidige situatie in het land de democratie ernstig in gevaar is. Hij verwacht niet minder dan drie zetels in Wanica.
Wie is eigenlijk zo naïef?
Te midden van de aankondiging van Algoe als de lijsttrekker van Wanica, kwam er een politieke leider tevoorschijn met een inschrijfformulier van Algoe als lid van de Pertjajah Luhur. Algoe hiermee geconfronteerd geeft aan dat het formulier getekend is bij zijn benoeming als Onderdirecteur van Landbouw op het ministerie van LVV. Volgens hem werd men pas toegelaten tot het bestuur als men lid was van de PL. “De toenmalige minister van LVV, Hendrik Setrowidjojo, liet mij het lidmaatschapsformulier ondertekenen, omdat hij zei dat het nodig was voor de formaliteit. Dit betekent niet dat ik lid ben van de PL”, zegt Algoe. Hij zegt dat men hem door middel van leugens te verkondigen, in het kwaad daglicht probeert te plaatsen. Onduidelijk is of Algoe zo naïef is of dat hij denkt dat het volk zo naïef is. Heeft hij net bekend dat hij zijn ziel heeft verkocht voor de functie van onderdirecteur? Hoe kan iemand een lidmaatschapsformulier van de PL ondertekenen en denken dat hij geen lid is van die partij? Op de vraag of Algoe ooit VHP’er is geweest en de partij de rug heeft toegekeerd sinds hij minister is geworden, antwoordde hij dat hij dit wel zou willen analyseren, daar hij zelf niet weet waarover men het heeft.

error: Kopiëren mag niet!