Nationale Worstelkampioenschappen op zondag 7 december

De Surinaamse Worstelfederatie (SWF) organiseert op zondag 7 december 2014 haar nationale kampioenschappen (NK). Deze worden gehouden in Sportcomplex Kwatta. Dit jaar is TCL Cement samen met NV Olibis en Strukton BV de hoofdsponsor van dit evenement. De SWF heeft gemeend dit jaar een internationale scheidsrechter bij te halen voor dit evenement. Deze is Olympisch scheidsrechter Ron Visser uit Nederland. Visser zal op 2 december in Suriname arriveren en zal ook een refreshment-sessie houden voor de nieuwe lichting arbiters van de SWF.
De NK moet gezien worden als de afsluiting van het worstelseizoen 2014. De federatie verwacht partijen op een hoger niveau dan vorig jaar, daar er veel gewerkt is aan de verbetering van de technische vaardigheden van de worstelaars. In dit kader kan gezien worden de afvaardiging van een delegatie naar Mexico voor het Panam Olimpic Festival en een trainingsstage naar Nederland.
Aan de NK doen alle actieve worstelscholen mee, te weten WV Commewijne, WV Meerzorg, WV Jai-Hind, WV Hind-Keserie, SC Tatami en WV Jai Hanoeman. De SWF zal de weging en medische keuring een dag eerder houden, om zo tijd te winnen op de dag van de kampioenschappen. De wedstrijden beginnen omstreeks 11.00 uur. De toegang is SRD 15 per persoon. Kinderen tot 10 jaar hebben vrije toegang.
Een overzicht van de kampioenen van 2013:
Senioren:
Adarsh Kewal (wv Meerzorg) 120kg
Shaquille van Zichem (SC Tatami) 96kg
Fernando Ghoerahoe (wv Meerzorg) 84kg
Rudi Padarath (Jai Hind) 74kg
Widesh Ramcharan (Hind Keserie) 66kg
Parvish Kowlesar (Jai Hanoeman) 55kg
Junioren:
Kampioen Klasse
Marciano Kong (wv Meerzorg) 100kg
Akash Gharbaran (SC Tatami) 85kg
Patrick Tran van Can (SC Tatami) 69kg
Antonio Troenodikromo (Commewijne) 58kg
Shaniel Poeran (Hind Keserie) 46kg
Naziem Mohamed (Jai Hind) 42kg

error: Kopiëren mag niet!