Groothandelaar in vrijheid gesteld

De rechtercommissaris heeft de groothandelaar B. in vrijheid gesteld. Deze handelaar, eigenaar van een bedrijf in het ressort Munder, werd op donderdag 13 november in verzekering gesteld op verdenking vrijheidsberoving, diefstal en zware mishandeling. De verdachte zou tezamen en in verenging met een vrouwelijke medewerker een man, met wie B. een zakelijke overeenkomst had over een partij goederen, flink hebben afgetakeld. Ook zou de verdachte de zieke moeder van de aangever,die recentelijk een hartoperatie heeft ondergaan, hebben geduwd
Uit het onderzoek blijkt dat B. een afspraak had lopen met de aangever. Vanwege omstandigheden was de laatste bezending vertraagd. De aangever werd op een gegeven moment uitgenodigd op kantoor van de handelaar. Tijdens de onderhandelingen op kantoor zijn zaken uit de hand gelopen. De ondernemer pakte de contactsleutel van de aangever af en bracht hem daarbij slagen toe. De zieke moeder die lawaai hoorde in de kantoorruimte begaf zich naar de ruimte. Ze werd toen door B. keihard geduwd, waardoor ze kwam te vallen. De verdachte B. die al vijf dagen in het cellenhuis heeft doorgebracht, werd gisteren op het parket voorgeleid. De rechtercommissaris heeft de aanhouding van de verdachte onrechtmatig geacht. Na de toetsing mocht de verdachte B. huiswaarts keren.

error: Kopiëren mag niet!