Theo Vishnudatt: ‘Het belang van de studenten staat voorop’

TheoDe Bond van Leraren (BvL) houdt vandaag om 10.00 uur ‘s morgens een protestactie. Zij komt vandaag bijeen in het bondsgebouw aan de Fred Derbystraat. De leraren willen betere secundaire voorzieningen en een financiële herwaardering. Dit vertelt bondsvoorzitter Wilgo Valies aan Dagblad Suriname. Het is publiek geheim dat de leerkrachten vinden dat zij hun secundaire voorzieningen hebben moeten inleveren bij de Fiso-waardering. Velen vinden dat zij niet goed zijn ingepast of dat zij er financieel op achteruit zijn gegaan vanwege het incorporeren van de secundaire voorzieningen in het Fiso-systeem.
Volgens Valies heeft de bond afspraken lopen met de regering om te komen tot een financiële herwaardering van de leerkrachten. Echter wordt er helemaal geen uitvoering hieraan gegeven. De leerkrachten op middelbaar niveau hebben al bijkans twee jaren gewacht op deze herwaardering, meent Valies. ‘Op een gegeven moment moeten wij dan opkomen voor onze belangen.’ De Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (Fols), die ook een betere positie voor de leerkrachten wil, doet niet mee aan deze protestactie, laat Valies weten. Gisteren zijn de leden van de Fols bijeen gekomen om beslissingen te nemen ten aanzien van de herwaardering van leerkrachten op glo- en voj-niveau. De Fols heeft dezelfde uitgangspunten als BvL, maar is nog niet bereid om te staken.
Assembleelid tevens lid van de vaste commissie van Onderwijs en Volksontwikkeling Theo Vishnudatt zegt in gesprek met Dagblad Suriname dat het belang van de studenten voorop staat. Informeel heeft Vishnudatt deze kwestie met de voorzitter van de vaste commissie van Onderwijs en Volksontwikkeling, Melvin Bouva, besproken. Van de minister van Onderwijs en Volksontwikkeling heeft de vaste commissie vernomen dat er geen knelpunten zijn tussen de regering en de leerkrachten. Een financiële herwaardering zal voor de hele ambtenarij moeten plaatsvinden en dit kan niet, zegt Vishnudatt. Hij betreurt het dat de leerkrachten niet kijken naar de belangen van de studenten. ‘Er moet altijd een middenweg zijn om knelpunten op te lossen.’
Farzana Abdoel

error: Kopiëren mag niet!