SOC zal Van Assen mogelijk straffen

2 SOC“Er zullen zeker maatregelen getroffen worden tegen Miquel van Assen”, zegt Guno van der Jagt, voorzitter van het Surinaams Olympisch Comité (SOC) vanuit Vera Cruz, Mexico. Hier worden momenteel de 22ste Centraal-Amerikaanse en Caribische Spelen (Cacso) gehouden. Van Assen heeft via zijn club AV Marwina laten weten dat hij niet zal meedoen aan de Cacso Games. Dit bracht een grote schok teweeg bij het SOC, die tot deze week nog niets wist van het besluit van Marwina en Van Assen. Pas deze week kreeg Van der Jagt een mail van de Surinaamse Atletiekbond (SAB) dat Van Assen niet meedoet. ‘In de brief is er geen reden opgegeven voor de afzegging’, vertelt Van der Jagt. Het SOC keurt deze handeling helemaal af en geeft aan dat er consequenties verbonden zullen worden hieraan. Informeel wordt vernomen dat Van Assen met een sportbeurs van de Centrale Bank van Suriname naar de VS vertrekt.
Van Assen, die laatst nog goud won op de Youth Olympic Games in Nanjing, China, (eveneens een SOC-afvaardiging), zou tijdens de Cacso Games uitkomen op zijn favoriete onderdeel Hinkstapspringen. Hij moest samen met Gayell Engeso, Ramona van der Vloot en Jeffrey Vanan deel uitmaken van ons atletiekteam. Van der Jagt zegt dat de beurs die Van Assen heeft gekregen van Olympic Solidarity, en die al zijn kosten zou dekken in verband met de voorbereidingen naar de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro, Brazilie, nu in gevaar kan komen. Het SOC zal in bestuursverband overwegen welke maatregelen te treffen tegen Van Assen. Alle tickets en andere zaken voor hem in Vera Cruz waren al geregeld.

error: Kopiëren mag niet!