DNA tuimelt wederom door gebrek aan quorum

De huishoudelijke en openbare vergaderingen van De Nationale Assemblee (DNA) zijn vandaag wederom door gebrek aan quorum getuimeld. Slechts 23 coalitie leden hadden de presentielijst getekend. De leden Rachied Doekhie, Rifano Wongsoredjo en Amzad Abdoel van de Mega Combinatie waren afwezig, terwijl de twee Nieuw Suriname (NS) parlementariërs Harish Monorath en Premdew Lachman de presentielijst uit protest niet hebben getekend. Tegen iets na 13.00 uur besloot parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons de openbare vergadering definitief uit te stellen. De ontwerpwet ‘Constitutioneel Hof’ en de nadere wijziging van de Loterijwet stonden wederom op de agenda. De twee NS-Assembleeleden hebben een quorum sanctie aan de coalitie opgelegd, omdat zij liever de Dierenbeschermingswet, de Advocatenwet en de wet op de wijziging van het wetboek van strafrecht op de agenda geplaatst willen zien. Monorath had afgelopen maandag nog aan Dagblad Suriname verteld dat zijn standpunt ongewijzigd blijft. Fractieleider Ricardo Panka heeft bij het afblazen van de openbare vergadering duidelijk zijn teleurstelling over zijn fractiegenoten laten blijken.

error: Kopiëren mag niet!