Ouders doodmishandelde peuter Changu voorgeleid

De stiefvader en de moeder van de 4-jarige Damien Changu zijn gisteren op het parket voorgeleid. Persofficier Claudia Bruining geeft aan dat de verdachten verwezen zijn naar de rechtercommissaris voor de rechtmatigheidstoets. Het slachtoffer werd op dinsdagavond 11 november in het ziekenhuis opgenomen, en is ten gevolge van de opgelopen letsels komen te overlijden.
Het slachtoffer was op die bewuste dag vanuit Meerzorg overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis. De behandelende arts had geconstateerd dat het jongetje ernstige kneuzingen en fracturen op verschillende delen van zijn lichaam had opgelopen. Er moest operatief worden ingegrepen. Het vermoeden bestaat bij de politie dat Damiën mishandeld werd en dat hij ten gevolge van die mishandeling ernstig gewond moet zijn geraakt. Het ontzielde lichaam van Damiën is voor obductie in beslag genomen. De stiefvader van de jongen en zijn moeder zijn door de politie in verzekering gesteld.
De stiefvader, L.A., heeft advocaat Irene Laljie in de arm genomen. Volgens de raadsvrouw blijft haar cliënt bij zijn eerder afgelegde verklaringen dat hij het kind niet heeft mishandeld. L.A. verklaarde bij de politie dat hij niet thuis was toen dit alles plaatsvond. Volgens hem leed het kind aan epilepsie. De moeder van het kind is vrijdag aangehouden. De rc beslist over hun verdere aanhouding.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!