Buiten functie gestelde politieman aangehouden ter zake diefstal

De politie van Brokopondo heeft samen met de beveiliging van IAMGOLD twee verdachten aangehouden. Een van de aangehouden mannen is W.A., een buiten functie gestelde politieman. Hij is in de ochtend van zondag gearresteerd wegens diefstal in vereniging.
De verdachte reed samen met een bestuurder in een 3 ton pick –up die de politie staande hield. De bestuurder zag kans om het bos in te vluchten. De politie merkte dat de vrachtwagen een geconstrueerde tank had die gevuld was met ongeveer 3000 liter brandstof.
W.A. vertelde dat hij op jacht was, maar er werden geen jachtattributen in de wagen aangetroffen.
De politie signaleerde op dezelfde dag ook een ATV met aanhangwagen. Op het voertuig zaten drie personen die bij het zien van de politie ook het bos invluchtten. Een van de mannen is door de politie aangehouden. Uit het onderzoek blijkt dat er 280 liter diesel was verborgen.
De bestuurder van de pick-up en de twee personen die op de ATV zaten zijn nog voortvluchtig.
Inspecteur Rieknath Kalloe bevestigde de twee aanhoudingen. In het belang van het verder onderzoek wenste hij geen details prijs te geven. Hij gaf aan dat de politie van Brokopondo vanaf half drie in de ochtend tot de volgende middag bezig was om het strafdossier af te ronden. Het verder onderzoek is overgedragen aan recherche regio midden Suriname. Politieman W.A. en de gouddelver blijven in arrest.

Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!