Probleem van loslopend vee nog steeds niet opgelost in Nickerie

aprobleemHet probleem van loslopend vee in de omgeving van Stalweide in het distrikt Nickerie, schijnt nog steeds niet opgelost te zijn. Volgens een buurtbewoner ondervinden de bewoners van de Bastieweg, Bhoendieweg en Beatrixweg al langer dan twee maanden last van deze loslopende dieren. “De koeien komen op ons erf en eten al onze bloemen en groenten. Zelfs ’s nachts als het tijd is om uit te rusten, moeten wij koeien wegjagen”, klaagde de bewoner. Het is volgens hem niet bekend wie de eigenaars van de koeien zijn. Hij geeft aan dat de bewoners de politie vele malen hebben ingeschakeld, maar deze doet er verder niets mee. “De politie zegt alleen dat wij hun iedere keer moeten inschakelen. Verder zeggen zij dat zij geen schutters hebben”, zegt de bewoner. De koeien vormen ook een groot gevaar voor weggebruikers. In het verleden is het vaak voorgekomen dat weggebruikers ernstige ongelukken opliepen vanwege deze loslopende dieren. In sommige gevallen werden de beesten doodgereden. De voorzitter van de Vereniging van Veehouders in Nickerie, dhr Jaglal, hiermee geconfronteerd, geeft aan dat het in deze niet om vee van Stalweide gaat. Hij zegt dat het gaat om vee van bewoners uit de buurt zelf. Het is iets dat zij dagelijks ervaren”.

error: Kopiëren mag niet!