Veiligheid werknemers Openbaar Groen Saramacca niet gegarandeerd

Radjkumar Kasi, de waarnemend coördinator van het directoraat Openbaar Groen in het district Saramacca, zegt aan Dagblad Suriname dat de medewerkers van zijn afdeling onder zeer erbarmelijke omstandigheden moeten werken. De arbeiders moeten dagelijks langs de straten werken, terwijl er geen veiligheidsvesten of bordjes op de wegen worden geplaatst. ‘Een ongeluk schuilt in een hoek’, benadrukt de wnd. Coördinator. Volgens Kasi heeft het Ministerie van Openbare Werken onlangs M. C. binnen één dag gepromoveerd van Voorman tot Controleur van de afdeling Straatonderhoudsdienst Saramacca. Door gebrek aan kennis en ervaring zou M.C. niet in staat zijn om zijn werkzaamheden naar behoren uit te voeren. Hij is vrijwel nooit op het werk en is hij nooit bereid een verzoek van een werknemer aan te horen. Bovendien dreigt hij zelf om Kasi van zijn werkplek te laten verwijderen, indien hij klachten over hem deponeert. M.C. komt uit de gelederen van de Nationale Democratische Partij (NDP) in 2012 op verzoek van MC/NDP Assembleelid Theo Vishnudatt voorgedragen voor deze post. Vishnudatt haalt in de brief, die de redactie ook in handen heeft, aan dat de desbetreffende controleur tijdens de verkiezingen van 2010 zich enorm ingezet heeft om maximale verkiezingswinst voor de partij in het district te halen. Hij verzocht president Desi Bouterse dan ook om M.C. in een vooruitgeschoven positie te plaatsen. Kasi zegt dat hij niet begrijpt hoe de politici iemand op zijn afdeling hebben geplaatst, zonder eerst na te gaan of hij inderdaad enig verstand heeft op dit gebied. Zulke maatregelen hebben tot gevolg dat het werk van Openbaar Groen wordt gestremd. Het is de redactie van de krant niet gelukt om een reactie van de desbetreffende Controleur los te krijgen.

error: Kopiëren mag niet!