Brandstichting in volkswoning Hanna’s Lust

Op het volkswoningproject te Hanna’s Lust is in de nacht van vrijdag op zaterdag 8 november een woning in brand gestoken. Het betreft een woning van een politieagente. Zij was ten tijde van de brand niet thuis. Het huis is een volkswoning en is nagenoeg geheel afgebrand. De vrouwelijke politieambtenaar woonde alleen in het pand. De politie van De Nieuwe Grond is na de melding ter plekke geweest. Uit het onderzoek blijkt dat een buurman op een gegeven moment een knal hoorde. Hij keek naar buiten en zag een vlam. Kort daarna zag hij een kleine wagen met gierende banden van die locatie wegrijden. De buurman trof ter voorkoming van ernstigere gevolgen, terstond maatregelen door een gascilinder in veiligheid te brengen. De belendende woningen zijn niet ver van elkaar gebouwd; de tussenafstand is nauwelijks 5 meter. Het huis van de buurman is door kordaat optreden en zijn eigen initiatief bespaard gebleven. Deze woningen zijn van een bepaald materiaal gebouwd dat gemakkelijk en snel vlam kan vatten. Het huis van de agente is nagenoeg met de gehele inboedel afgebrand. Alleen het ijzerwerk en het dak zijn overgebleven. De politie heeft sterk het vermoeden dat er hier sprake is van brandstichting en dat de dader vermoedelijk de ex-vriend van de agente is. Het belendende pand heeft flinke schroeischade opgelopen. Ook een watertank is gedeeltelijk gesmolten. De politie heeft op de locatie een jerrycan aangetroffen. Hoogstwaarschijnlijk is het huis met brandstof overgoten en vervolgens in brand gestoken. De politie werkt aan de opsporing van de brandstichter.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!