Shri Tulsi Manes Mandir Meerzorg viert Ganga Nahan

Afgelopen donderdag heeft de Tulsi Manes Mandir te Meezorg Ganga Nahan gevierd. Dit vond plaats te Shri Tulsi Tirath Ghat langs de Surinamerivier, naast de Wijdenboschbrug. De voorzitter van de mandir, Ashok Sahai, geeft aan dat deze belangrijke dag al 12 jaren wordt gevierd door de mandir. De mandir heeft het dit jaar gedaan door het op 2 dagen te vieren. Woensdagavond is het verhaal van de godin Ganga verteld en donderdag mocht iedereen een bad gaan nemen in de Surinamerivier.
Volgens voorzitter Sahai is Ganga Nahan het intens reinigen van je ziel, hiermee wordt bedoeld dat men alle slechte eigenschappen als egoïsme en luiheid verwijdert door een bad te nemen in de heilige wateren. Om een bad te nemen hoeft men niet naar India te gaan, dat kan men gewoon hier doen omdat water van de heilige Gangarivier overal heen stroomt.
De mandir heeft van deze bijzondere dag ook gebruik gemaakt om een beeld van de Hindoegod Shiv oftewel Shiva te installeren. Het beeld van Shiva is gedoneerd door Kenneth Rambali. De voorzitter van de mandir benadrukt dat Ganga Nahan een belangrijke dag is voor alle Hindoes.

error: Kopiëren mag niet!