Ketjapfabriek en bordeelhuis midden in een woonwijk

1 Ketjapfabriek en bordeelhuis midden in een woonwijk.2Buurtbewoners, wonende aan de Dr. Sophie Redmondstraat gelegen naast het achtererf van een taxibedrijf, hebben Dagblad Suriname benaderd en hun beklag gedaan ten aan zien van de bouw van een ketjapfabriek en een bordeelhuis. De bewoners gaven aan dat zij geen ketjapfabriek en bordeelhuis naast hun woning willen, waarbij hun privacy wordt ontnomen. De bewoners zien graag dat er een blinde muur geplaatst wordt, zodat zij geen last hebben van de activiteiten die zich zullen afspelen in het gebouw. Volgens hen houdt de eigenaar zich niet aan de norm, om een grens van 1.50 m in acht te nemen bij het bouwen.
Volgens de bewoners gaat het om een etagegebouw van drie verdiepingen en ziet het fundament er zwakjes uit. Verder is het perceel van dit pand aan alle kanten omringd door hoogbouw, waarbij het slecht begaanbaar is voor de brandweer en de bewoners vrezen dat er in de toekomst verschuivingen kunnen gaan plaatsvinden, met alle noodlottige gevolgen. Volgens de bewoners die vaker gebeld hebben naar het ministerie van Openbare Werken (OW) is de bouw van een fabriek niet bekend bij hun en ook niet bij de brandweer. Volgens de bewoners is de eerste verdieping van het gebouw over de hele breedte van het perceel geplaatst, waardoor het nu moeilijk is gebruik te maken van de vluchtstroken.
De bewoners geven aan dat er momenteel op een onhygiënische manier ketjap geproduceerd wordt. ‘Wij hebben nu al last van vieze geurtjes, geïrriteerde neus en kortademigheid, laat staan als de productie wordt verhoogd’, aldus een bewoner. Volgens de bewoners bezorgt de 1 maal 24 uur taxiservice ook veel overlast. Zij juichen toe dat er een taxibedrijf is, maar er moet tegelijkertijd ook rekening worden gehouden met de buurtbewoners.

error: Kopiëren mag niet!