Domme verschijnt wederom niet op strafzitting

De roofverdachte Romano L., meer bekend als Domme, is gisteren wederom niet in de rechtszaal voor de verdere behandeling van zijn strafzaak verschenen. De voorlopige hechtenis van Domme is al sinds juni opgeschort, maar heeft de verdachte daarna niets meer van zich laten horen. Aanvankelijk zou openbare aanklager Cynthia Klein repliceren op het pleidooi van raadsman Raoul Lobo. Echter was zij nog niet zover, waardoor de zaak is uitgesteld naar 20 november. Het Openbaar Ministerie heeft eerder een celstraf van 6 jaar gevorderd tegen de roofverdachte. De verdachte heeft tezamen en in vereniging met drie andere comparanten op 17 januari 2011 een ATM- machine van RBTT (nu RBC-bank) beroofd. De rovers zijn toen met SRD 400.000 ervandoor gegaan. Het tweede feit is gepleegd bij een Texaco-station aan de Anamoestraat op 15 april 2011. De criminelen zijn hier met een geldsbedrag van SRD 75.000 en Euro 6.000 ervandoor gegaan. Alsof dit niet genoeg was, heeft één van de gewapende rovers één of meer schoten gelost op een omstander, Michaël Lienga, die hierdoor is komen te overlijden. De rovers zijn op de terugweg in een ander voertuig gestapt. Twee van de comparanten gaven tijdens het onderzoek aan dat Domme het brein achter de berovingen zou zijn geweest. Zo zou hij voor de wapens hebben gezorgd en ook voor het vervoer. Domme functioneerde als chauffeur, terwijl zijn comparanten gemakkelijk en snel de berovingen pleegden. Volgens Klein hebben twee van de comparanten een foto van Romano positief herkend. Indien kantonrechter Sieglien Wijnhard meegaat met het strafvoorstel, zal hij wederom gevangen worden genomen.
FR

error: Kopiëren mag niet!