Nationaal masterplan voor agrarische ontwikkeling Suriname

Suriname is bezig met het maken van een nationaal masterplan voor de agrarische ontwikkeling in Suriname. In verband daarmee is Moti Kaplan, een expert op het gebied van masterplanning, gehaald naar Suriname. Onlangs hield hij een lezing met als titel ‘On the importance of master planning for the sustainable development of nation’. Hij is thans betrokken bij het maken van het nationale masterplan voor de agrarische ontwikkeling in Suriname. Daarbij staat centraal de modernisering en integratie van nieuwe technologieën voor de planning op verschillende niveaus en de toepassing van planning binnen de verschillende sectoren, met het accent op de agrarische sector. Hij is door de Surinaamse overheid gerekruteerd om onder andere start te geven aan het masterplan in Suriname, met dien verstaande dat hij samenwerkt met het ministerie van LVV. Bij deze lezing werd er voortgeborduurd op een lezing, die hij afgelopen vrijdag heeft mogen verzorgen. Dit, omdat de universiteit meer awareness wil creëren voor het belang van planning, met name ‘master planning’ voor de duurzame ontwikkeling van Suriname.
Volgens Ryan Sidin, voorzitter van het universiteitsbestuur, is dit een goede en wijze stap in de juiste richting. Volgens hem hebben wij het geluk dat we kennis hebben mogen nemen van het werk van Kaplan. Deze is er ook van overtuigd dat de universiteit een plek zou moeten verdienen in het tot stand brengen van de master planning. ‘Het is niet de eerste de beste, maar zo een expert kom je niet iedere dag tegen. Het is zeker een aanwinst om hem hier te hebben. Met de bijdrage die door hem geleverd wordt, koersen wij naar een stukje planning voor duurzame ontwikkeling. Het maakt de uitdagingen maar ook de mogelijkheden zichtbaar om je als land duurzaam te kunnen profileren en te ontwikkelen’, aldus Sidin. De overheid heeft in de eerste instantie ervoor gekozen om met de agrarische sector te beginnen, gezien het feit Suriname wil profileren als voedselschuur voor Caricom.

error: Kopiëren mag niet!