‘Vingersporen liegen niet’

‘Vingersporen liegen niet.’ Dit is de motivering die kantonrechter Maytrie Kuldipsing gaf bij de veroordeling van Lesley Eenig tot een celstraf van drie jaar en zes maanden. Volgens de magistraat zijn vingersporen op de plaats van het delict aangetroffen die 14 punten van overeenkomst tonen. Dit is veel meer dan de 12 punten die nodig zijn om over te gaan tot verdenking. Vingersporen zijn daarom uniek en kunnen niet van iemand anders zijn. De verdachte heeft in de nacht van 23 april 2012 samen met een comparant ingebroken in een woning. De inbraak mondde uit in een roofoverval. Terwijl een van de verdachten de slachtoffers onder schot hield, doorzocht de andere de woning. De verdachten namen geld, sieraden en een jachtgeweer mee.
Naast de vingersporen werd op basis van mast gegevens van een telecombedrijf ook bekend dat de verdachte op hetzelfde tijdstip zijn mobiele telefoon een aantal keren had gebruikt om zijn brother in crime te bellen. Eenig is in 2012 al veroordeeld voor een soortgelijk delict en heeft volgens Kuldipsing geen lering uit zijn eerdere straf getrokken. Zij vonniste daarom conform de eis van het OM.
FR

error: Kopiëren mag niet!