Vier jaar voor uitvoer 9.5 kg cocaïne

Diliepkoemar Jugooa is veroordeeld tot een celstraf van vier jaar. Daarnaast krijgt hij ook een boete van SRD 8000 subsidiair twaalf maanden hechtenis. De verdachte zou 9500 gram cocaïne gemengd in houtskool hebben uitgevoerd naar Nederland.
Volgens de magistraat is bij het onderzoek gebruik gemaakt van een praktische methode om de hoeveelheid van het verderfelijk spul te scheiden. Deze methode wordt volgens haar in het algemeen gebruikt. Bovendien heeft de verdachte geen lering getrokken tijdens het bijwonen van een soortgelijke zaak van zijn zoon.
Jugooa zou het strafbaar feit op 1 mei gepleegd hebben. Volgens hem zou een bonuman aan hem hebben verteld om de koffer niet open te maken, omdat de medicijnen daarin anders niet zouden werken. De medicijnen waren bedoeld voor zijn dochter in Nederland die geen kinderen kon krijgen. Achteraf kwam de naam van een zekere Mitchel als verstrekker naar voren. Dit gebeurde toen de politie een bericht van hem in de mobiele telefoon van de verdachte vond.
Volgens raadsman Oscar Koulen zijn er teveel twijfels over de hoeveelheid van de cocaïne dij in de houtskool was gemengd. Hij haalde aan dat de wet duidelijk aangeeft dat bij twijfel de rechter in voordeel van de verdachte moet oordelen. Volgens Koulen hangt de strafmaat af van de hoeveelheid van het verderfelijk spul. Zo kan het OM niet met een strafeis van vijf jaar, een geldboete van SRD 10.000 subsidiair twaalf maanden hechtenis komen, terwijl openbare aanklager Roy Elgin duidelijk aangeeft van een niet wetenschappelijke, doch logische methode gebruik te hebben gemaakt bij het scheiden van de drugs. De rechter verwierp de stelling van de advocaat.
FR

error: Kopiëren mag niet!