Lijnbus met 28 passagiers belandt in de trens

Bus in gootEen lijnbus met 28 passagiers is maandagmorgen rond 07.00 in de trens beland. Dit incident vond plaats nabij de kruising van de Nieuw Weergevondenweg/Rashied Pierkhanweg en de Magentakanaalweg. Inspecteur Sandra Claver van Santodorp vertelt dat de passagiers ongedeerd zijn gebleven.
Zoals gebruikelijk is er elke morgen een file op deze weg. Een politieambtenaar staat elke ochtend op de kruising gevormd door de Magentakanaalweg en de Nieuw Weergevondenweg/Rashied Pierkhanweg om het verkeer in goede banen te leiden. De buschauffeur die van Sunny Point richting Paramaribo reed, heeft op een gegeven moment de file ingehaald en verloor daarbij de controle over het stuur en belandde in een trens.
Claver geeft aan dat het gedrag van de buschauffeur zal worden afgestraft met een boete van SRD 500. “Het is verboden om zich op de openbare weg zodanig te gedragen dat de vrijheid van het verkeer zonder noodzaak wordt belemmerd of dat de veiligheid op de weg in gevaar wordt gebracht of redelijkerwijze is aan te nemen dat de veiligheid op de weg in gevaar kan worden gebracht”, zegt de inspecteur. Naast de boete is de buschauffeur ernstig gewaarschuwd door de politie.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!