Newmont ontzenuwt paniek Marowijne

Geruchten als zou de goudmaatschappij Surigold NV (Newmont) druk bezig zijn arbeiders buiten het Marowijne-gebied in dienst te nemen, berusten niet op waarheid. De maatschappij is nog niet begonnen met het aantrekken van arbeidskrachten. Zij zal conform de bestaande overeenkomst met de staat de lokale gemeenschap niet overslaan en alleen werknemers uit andere regio’s van het land nemen. In een ontmoeting dinsdag tussen parlementariër Marinus Bee en Matt King, de social manager van Surigold, heeft King de geruchten ontzenuwt. Verschillende klachten hebben Bee bereikt dat er momenteel veel arbeiders uit andere districten werkzaamheden uitvoeren op de mijnen die er worden gereed gemaakt voor ontginning. Volgens King gaat het hier om arbeiders van de aannemersbedrijven, die voorlopig het voorwerk moeten doen om de mijnen aan te leggen. Pas volgend jaar zal de zaak zodanig zijn voorbereid waardoor Surigold ertoe zal overgaan lokale mensen in dienst te nemen. Nu al zijn enkele personen in het gebied aangenomen, maar King heeft beloofd dat er meer uit Marowijne zullen volgen. “Ik mag de lokale gemeenschap dus geruststellen en zeggen dat wij de zaak blijven monitoren. Als volksvertegenwoordigers hebben we een goede relatie intussen opgebouwd met Surigold”, aldus Bee.

error: Kopiëren mag niet!