EBS bouwt in samenwerking met Surmac onderstation

De NV Energiebedrijven Suriname (EBS) heeft in oktober een Public Private Partnership (PPP) met Surmac getekend. Deze overeenkomst houdt in dat Surmac de bouw van een onderstation, dat langs de Martin Luther Kingweg (Highway) in de omgeving van mast 54 verrijst, voorfinanciert. Het onderstation wordt gebouwd voor US$ 4, 7 miljoen. EBS-directeur Willy Duiker zegt dat deze overeenkomst als voorbeeld kan dienen voor andere ondernemingen om te investeren in een duurzame en betrouwbare infrastructuur.
Het onderstation zal Surmac de mogelijkheid bieden om voldoende stroom beschikbaar te hebben voor haar nieuwe onderneming. Bedrijven en burgers in het gebied zullen meer energie tot hun beschikking hebben, omdat slechts een deel van de energie door Surmac zal worden gebruikt.
Verder stelt dit onderstation de EBS in staat een beter energiemanagement te voeren in het betreffende gebied. Bij storingen en of onderhoudswerkzaamheden bestaan dankzij dit nieuw onderstation meer mogelijkheden om de stroom om te leiden. Omliggende buurten van het Martin Luther Kingweg onderstation zullen hierdoor minder last ondervinden van stroomonderbrekingen.
Het onderstation wordt in het eerste kwartaal van 2015 opgeleverd.

error: Kopiëren mag niet!