Dc Joeloemsingh: ‘Grensgebied westen afgesloten vanwege alarmoefeningen Nationaal Leger’

Via diverse media wordt er aangegeven dat het grensgebied in het westen van Suriname gesloten zou zijn vanwege het feit dat first lady, Ingrid Bouterse, zich in het district bevindt. Dit zou irritatie hebben gewekt bij de backtrack boothouders. Districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh om reactie hierover gevraagd, geeft aan dat het gaat om een samenloop van omstandigheden. Hij zegt dat het Nationaal Leger al geruime tijd buiten het gezichtsveld van de gemeenschap bezig is met alarmoefeningen en dat het grensgebied daardoor afgesloten wordt. Hij zegt dat op het moment waarop zij bezig waren met hun acties, toevallig de first lady een tweedaags bezoek bracht aan Nickerie. Voor de militairen kwam het dus goed uit om dit als sluitstuk van hun oefening mee te nemen, waardoor het grensgebied in het westen in die periode ook gesloten was. ‘De president is ook vele malen naar Nickerie gekomen, maar bij geen van de keren hebben wij het grensgebied laten afsluiten’, zegt de burgervader. Hij zegt dat uiterlijk vrijdag het gebied wordt vrijgegeven voor verkeer.

error: Kopiëren mag niet!