Algoe was top PL’er

LVV-minister Algoe heeft destijds vrijwillig bewilligd als lid van de Partijraad van de Pertjajah Luhur. Dat hij nu ontkent ooit lid te zijn geweest van de partij, siert hem niet, aldus Setrowidjojo.
LVV-minister Algoe heeft destijds vrijwillig bewilligd als lid van de Partijraad van de Pertjajah Luhur. Dat hij nu ontkent ooit lid te zijn geweest van de partij, siert hem niet, aldus Setrowidjojo.
Minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) staat op gespannen voet met de waarheid. Dit zegt partijraadsvoorzitter Hendrik Setrowidjojo van de PertjajahLuhur(PL). Algoe vertelde aan deze krant dat hij nooit lid is geweest van de Pertjajah Luhur. Volgens Setrowidjojo is Algoe wel lid van de partij geweest. ‘Hij was niet zomaar een lid, maar een lid van de partijraad, waarvoor hij ook een bewillingsbrief heeft ondertekend. Ik snap dat hij uit vrees voor de NDP wil ontkennen dat hij van de PL is geweest. Maar ik vind deze ontkenning wel verregaand, omdat het de PL is geweest die hem heeft voorgedragen als onderdirecteur bij LVV. Het is ook de PL aan wie hij zijn politieke carrière te danken heeft,” zegt Setrowidjojo.
De partijraadsvoorzitter zegt het jammer te vinden dat Algoe ontkent lid van de PL te zijn geweest omwille van behoud van zijn functie. Maar hij snapt de druk waaronder de LVV-minister moet functioneren óók. “Dit is dan ook de reden waarom wij een Commissie Juridische Bijstand hebben ingesteld, waarbij alle burgers van dit land zich kunnen aanmelden als ze op de een of ander manier worden bedreigd met intrekkingen van hun grond of ontheffing van hun werk door de NDP. Wij als partij zorgen er dan voor dat deze personen gratis juridische bijstand krijgen. Ook als Algoe last heeft van de intimidatie van de NDP, kan hij zich aanmelden bij onze commissie,” aldus Setrowidjojo.
Algoe heeft in een eerder gesprek Dagblad Suriname verteld dat de PL een vervalst document gebruikt om aan te geven dat hij ooit lid was van deze partij. Waarom de PL een dergelijke handeling zou plegen, kon hij niet aangeven.

error: Kopiëren mag niet!