Misiekaba: ‘NDP te grote partij om persoonlijke belangen van alle leden te behartigen’

1misiekabaDe ontevredenheid van de overgelopen NDP’ers moet niet in de schoenen van de partij gestopt worden. Volgens MC/NDP-assembleelid Andre Misiekaba is de partij te groot om persoonlijke belangen van een ieder te kunnen behartigen. Volgens Misiekaba heeft de partij bij de laatste verkiezingen 101.000 leden geregistreerd en is de partij dan gigantisch groot om de hele grote groep binnen het gareel te houden. Misiekaba reageert hiermee op de recente overstap van de ex-voorzitter van de jongerenafdeling Nickerie van de Nationale Democratie Partij (NDP), Regillio Dors, die in het weekeind is overgestapt naar de Pertjajah Luhur (PL) en het familielid van parlementariër Rachied Doekhie, Mohamed Doekhie, die als voorzitter van de NDP-subafdeling Rainville bedankt heeft en ook gegaan is naar de PL. Misiekaba vindt het natuurlijk jammer wanneer de partij een lid verliest, vooral als het gaat om mensen die hun bijdrage hebben geleverd. Echter zijn deze dingen een normaal verschijnsel binnen het politiek veld. Hij gaat er in ieder geval van uit dat deze mensen de overstap op ideologische basis hebben gedaan en niet opportunistisch.
Als de overstap niet op basis van de ideologie is, is het natuurlijk jammer, maar ook tegelijkertijd goed. De ontevredenheid van partijleden moet volgens de NDP-topper niet alleen bij de paarse partij gezocht worden. Zo heb je ook leden die op basis van ontevredenheid hun partij verlaten om naar de NDP te gaan. ‘Alle partijen hebben dat’, benadrukt de volksvertegenwoordiger. Een mooi voorbeeld is de ontevreden onderinspecteur en ex-lid van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP), Keshopersad Gangaram Panday, die zijn misnoegen kenbaar maakte en overstapte. Echter zijn er nog vragen of dat wel op ideologische basis was, omdat die in ruil een functie op het Kabinet van de President heeft gehad. Misiekaba zegt dat hij wel geen voorstander is van het overstappen. De parlementariër vindt dat problemen altijd binnenshuis besproken kunnen worden om een oplossing te zoeken. De partijleiding doet haar uiterste best om iedereen tegemoet te komen in alle 62 ressorten van het land. ‘Als de lokale structuren niet kunnen helpen, kan je altijd naar het afdelingsbestuur.’ Volgens Misiekaba komt het wel eens voor dat deze mensen geen oor hebben, maar kan het lid dan altijd hoger grijpen.

error: Kopiëren mag niet!