Ook streven van PL om presidentskandidaat voor te dragen

ookBehalve de VHP en de BEP die tot nog hebben aangegeven haar presidentskandidaat voor te dragen, staat ook de PL in de race haar eigen kandidaat voor te dragen. ‘Het is een concurrentiestrijd, elke partij moet zich inzetten.’ Zo bestempelt voorzitter van de PL, Paul Somohardjo de drang van de samenwerkende oppositionele partijen bestaande uit de VHP, NPS, PL, DA’91, SPA, BEP en de KTPI naar de verkiezingen toe. Tot nu toe is overeengekomen dat de partijen op rr -en dr niveau gaan samenwerken. Maar volgens Somohardjo is het niet uitgesloten dat er ook op DNA -niveau samengewerkt zal worden. ‘Dat is het steven van elke partij.’ Volgens de PL topper moeten er goede stembusafspraken worden gemaakt. Hij onderkent wel dat 7 partijen binnen een combinatie, de spoeling dun maken maar zegt met klem dat de zogenaamde ‘dun’, in feite dik moet zijn voor de verschillende partijen.
Verder moeten de verschillende partijen onderling streven om zoveel mogelijk zetels binnen te halen. ‘We moeten eerst de wedstrijd spelen en de beker pakken.’ Volgens Somohardjo is het duidelijk dat de partij die de meeste zetels binnenhaalt, haar presidentskandidaat mag voordragen. Volgens Somohardjo moet dit de aanzet zijn voor de partijen om harder te werken. ‘Het is simpel, wil je een presidentskandidaat voordragen dan moet je harder werken om zoveel mogelijk zetels binnen te halen.’ Somohardjo schuift zijn kritiek niet onder stoelen en banken en geeft mee dat de combinatie geen ruimte heeft voor speculanten die samen met de NDP in zee willen gaan.
Het streven van de PL voorman is om de Megacombinatie, die hij betitelt als een mini -combinatie, de kansen te ontnemen zetels te winnen. Er wordt vooral gemikt op het district Wanica waar de NDP bijzonder is verzwakt door het op een zijspoor plaatsen van NDP’er Charles Pahlad. De PL wil daar zekerheid om haar DNA -kandidaten te plaatsen op de kiezerslijst in dit district.

Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!