Chinees op luchthaven aangehouden met 2 kilo ruw goud

Het BID-team, dat op de JAP luchthaven opereert, heeft dinsdagavond de 24-jarige Z.J. aangehouden met twee kilo ruw goud in zijn bezit. De passagier had het goud in zijn reiskoffer bewaard om daarmee naar China af te reizen. De verdachte zou met de KLM-vlucht reizen. Echter werd hij gesnapt bij het inchecken. Na de ontdekking werd aan de verdachte gevraagd of hij al dan niet in het bezit is van een vergunning voor de uitvoer van goud uit Suriname. Omdat hij geen vergunning kon overleggen werd hij samen met de vondst overgedragen aan de politie van de afdeling fraude. Deze passagier heeft zich schuldig gemaakt aan overtreding van de Wet Economische delicten. Indien deze verdachte voldoet aan de gestelde voorwaarden van het Openbaar Ministerie, kan deze zaak buiten proces worden afgehandeld. Hangende het onderzoek blijft Z.J. aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: